God fortsättning på 2017!

God och frisk fortsättning på det nya året!

Nu gäller det att ta nya tag för att skapa nya värden för oss själva och varandra.

Vi har börjat utrusta oss inför det nya året redan i december genom att bl a. bygga på våra fysiska krafter. Be-Ge Baltic UAB arrangerar regelbundna yogapass till de anställda två gånger per vecka i företagets lokaler i slutet av en arbetsdag. Vår kvalitetskontrollant Grazina berättar att hon känner sig lättad och avslappnad efter passet och kommer glad och pigg hem utan några arbetstankar i huvudet eftersom de försvinner bort under träningen. Dessutom mår hennes kropp bättre efter att få motion.

Personalen uppskattar att de kan träna direkt på plats vilket sparar deras tid samt avlastar sinnet och kroppen efter en arbetsdag. Detta är en av de senaste insatser som Be-Ge Baltic UAB har gjort för personalens välmående och som verkligen uppskattas av personalen.

 

 

 

Invigning av Sveriges honorärkonsulat i Be-Ge Baltic:s lokaler

Måndagen den 7 november 2016 hölls en officiell invigningsceremoni för öppnandet av Sveriges honorärkonsulat i Klaipėda.

Sveriges ambassadör Maria Christina Lundqvist och Sveriges honorärkonsul i Klaipėdas region Vaida Vaičaitienė invigde konsulatet som nu har sitt säte i Be-Ge Baltic:s lokaler. Ambassadören uttryckte sin glädje över att den nya konsulen är en ung kvinna som leder ett framgångsrikt företag och talar perfekt svenska.

Konsulatet blir en nära möjlighet i Västra Litauen för att ytterligare främja relationer mellan länderna och människor.

 

Invigning av Be-Ge Baltic:s nya fabrik

Den 20 oktober invigde Be-Ge Baltic sin nya fabrik. VD Vaida Vaicaitiene och Be-Ge:s koncernchef Erland Persson välkomnade internationella och lokala gäster: kunder och leverantörer från Sverige, Danmark, Litauen, representanter från lokala myndigheter och organisationer. Under en fabriktur kunde gäster se hela produktionsflödet med all ”hård” och ”mjuk” infrastruktur.

Företaget har under Be-Ge:s 10-åriga ägande sedan 2006 vuxit kraftigt och flyttat nu för tredje gången till större lokaler, till en helt nybyggd och toppmodern fabrik. Den nya fabriken är på 3 800 kvm och den totala investeringen uppgår till cirka 2,8 miljoner euro.

Den nybyggda fabriken innebär fördubblade produktionsytor, lagerytor och administrativa utrymmen. I samband med byggnationen har även investeringar skett i senaste teknik, t.ex. Eton system och förbättrat arbetsklimat för de anställda. Den förbättrade logistiken och effektivare produktionen gör nu att företaget både kan öka produktionstakten och volymerna till kunderna.

 

 

 

 

 

Kompetensutveckling med EU stöd

Be-Ge Baltic, UAB, genomför ett projekt ”Utveckling av yrkeskompetens och färdigheter hos Be-Ge Baltics personal vid investeringar under år 2016-2019 enligt initiativ nr. 09.4.3 EFSA-K-805 Personalresurser Invest LT+", som finansieras av EU:s strukturfonder. Syftet med projektet är att skapa och utveckla de nödvändiga personalkompetenserna och att säkerställa en hållbar utveckling av företaget.

De planerade utbildningarna omfattar utveckling av nya och befintliga färdigheter inom arbeten med program för mallavläsning, läggbilder och tillskärning, optimisering av produktionsflöden, förbättring av inköps- och lagerhantering genom att utvidga tillämpning av företagets resursplaneringssystem och god seder inom områden samt att utveckla andra erforderliga färdigheter.

Det är planerat att utbilda 28 personer under projektet. Projektbudgeten är 134 165,84 euro, varav 67 082.92 euro finansieras av EU: s strukturfonder.

 

Mer utrymme för optimisering och effektivisering

I juli flyttade Be-Ge Baltic UAB all verksamhet till den nya moderna anläggningen på 3800 kvm.
Bättre produktionsflöde, större utrymmen för materialhantering och lagring och bl a en ny Eton-linje för att minimera manuell hantering och utöka sömnadsresurser är ett steg framåt för att förbättra förutsättningar för leveranser till våra kunder och tillfredställa ökande behov.

Vår nya adress är Pramonės g. 27, LT-94103 Klaipėda, Litauen

Välkommen till vår nya fabrik!

alt alt

Fler artiklar...

Sida 1 av 8

Första
Föregående
1

Site Login